Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 2 dl (¾ csésze) cukor
- 3 dl (1 ¼ csésze) kókuszreszelék
- ¾ dl (¹/³ csésze) burgonya vagy kukoricakeményítő
- 1 ½ teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
- 75 g (5 evőkanál) margarin vagy vaj
- 1 ½ dl (²⁄³ csésze porcukor)
- 1 ½ dl (²⁄³ csésze) sűrű vaníliapuding vagy vaníliasodó
Elkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
Keverjük össze a kókuszreszeléket, a keményítőt és a sütőport, majd forgassuk a tojásos keverékbe.
A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.
Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A töltelékhez keverjük habosra a vajat a cukorral. Kanalanként adjuk hozzá a pudingot, közben alapossan felverve.
Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.
Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.
A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.
Ellenállhatatlan édességek Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. 2008 |