Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 2 dl (¾ csésze) cukor
- 2 dl (¾ csésze) finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ½ dl (¼ csésze) tej vagy tejföl
A töltelékhez:
- 2 dl (¾ csésze) sűrű lekvár vagy gyümölcspüré
Elkészítés:
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet.
A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.
Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.
Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt.
Azonnal kenjük meg a töltelékkel, és göngyöljük fel a tekercset. Hagyjuk az illesztett felével lefelé téve teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk.
A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.
Ellenállhatatlan édességek Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti. 2008 |