nlc.hu
Gasztro
Puncsos piskótatekercs

Puncsos piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 1 ½ dl (²⁄³ csésze) cukor
  • 2 dl (¾ csésze) finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 ½ evőkanál tej
  • 2 evőkanál puncs- vagy ánizslikőr

A töltelékhez:

  • 100 g (7 evőkanál) margarin vagy vaj
  • 1 ½ dl (²⁄³ csésze porcukor)
  • 1 ½ evőkanál kakaópor
  • ½ teáskanál vanília
  • 1 tojássárgája
  • ½ dl (3 evőkanál) puncs- vagy ánizslikőr

 

Elkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
Verjük fel a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre.

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, és forgassuk a tojásos keverékbe. Keverjük hozzá a tejet és a puncslikőrt.

A tésztát egyenletesen terítsük szét az előkészített tepsiben.

Süssük a sütő középső rácsán nagyjából 5 percig.

Borítsuk ki a süteményt egy cukorral megszórt sütőpapírra, távolítsuk el róla a sütéshez használt papírt. Fedjük le a tepsivel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá a kakaóport, a vaníliát, a tojássárgáját és a puncsot.

Terítsük szét egyenletesen a tölteléket a süteményen. Tekerjük fel, és illesztett oldallal lefelé fordítva tegyük tálalótálra.Tegyük hűtőbe legalább egy órára, mielőtt felvágnánk.

A sütő hőmérséklete: 250 °C, légkeveréses sütő: 200 °C.

 

Ellenállhatatlan édességek

Az Ellenállhatatlan édességek receptgyűjtemény mára modern klasszikussá vált. A népszerű könyv a legízletesebb aprósüteményeket, édes kenyérféléket, vajas süteményeket, tortákat és a cukrászművészet remekeit vonultatja fel. Az 1945-ös első kiadás után a kötet többször megújult és kibővült. A klasszikus kedvenceket és új recepteket egyaránt tartalmazó híres receptkönyvet most végre a magyar olvasó is kézbe veheti.

Alexandra Kiadó

2008
Idézett oldalak: 76–78.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top