nlc.hu
Gasztro
Szakácskönyvet a fa alá!

Szakácskönyvet a fa alá!

Anyunak, nővérkédnek, és mindenkinek, aki látott már közelről fakanalat. Meg annak is, aki nem. Válogattunk az idei szakácskönyvkínálatból, hogy megkönnyítsük neked a választást!
Nicole Seeman: Szakácskönyv csajoknak, akik még be se tették a lábukat a konyhába

Ugye neked is van ilyen barátnőd? Ha veszi a lapot, simán meglepheted egy ilyen könyvvel, biztos nem fog megsértődni a rengeteg hasznos ötlet és egyszerű recept láttán.

A címek hangzatosak, de az ételek elkészítése egyszerű, így tökéletesen működhet a mutatvány és a színházi előadás (mármint a „milyen otthonosan mozgok a konyhában”), csak fel kell csapnunk a könyvet egy nekünk szimpatikus receptnél – a választásnál segít a könyv jól átgondolt tematizálása –, és munkánkat még bevásárlólista is könnyíti, sőt szintén nagy könnyebbség a „konyhaszüzek” számára, hogy az étel elkészítéséhez szükséges eszközök is felsoroltatnak, így nem kell nagyon meglepődnünk a recept felénél, hogy nincs otthon nokedliszaggatónk.
Szóval, csajok, nem kell kétségbeesni, ha bejelentkezik vacsira az újdonsült anyós, vagy a csajok odaszólnak telefonon, hogy felugranának dumálni este egy kicsit.
Ára: 1499 Ft
Alexandra Kiadó

Stahl Judit: Gyors-sorozat 4–6.

Egy újabb mesterhármas! Gyors muffinok, húsok és házias ételek. Ha ezt a három könyvet megvesszük, jó sokáig nem kell más recept után néznünk, hiszen a változatos receptek minden alkalomra kínálnak valami jól megvalósítható, gyors és kreatív megoldást.
A Stahl Judittól megszokott praktikus, ám mégis szívvel, szeretettel összerakott receptekkel remekelhetünk a családi asztalnál.
Ára (a három könyv együtt díszdobozban): 4470 Ft
Kulinária Kiadó

Polcz Alaine: Életszakácskönyv szingliknek – egyedülállóknak, özvegyeknek és cölibátusban élő papoknak

Nagyon szeretek bölcs emberektől tanulni. Tanulni minden szóból, pici megjegyzésből. Polcz Alaine szakácskönyve – mely valóban életszakácskönyv is – már megjelenése pillanatától rettentő izgalommal töltött el, és egy fikarcnyit sem csalódtam, amikor kézbe vettem. Nemcsak főzni, hanem valóban élni is tanít. Könnyed, kötetlen stílusban, közvetlenül, mégis használható formában, rengeteg tapasztalattal, praktikus tanáccsal, bölcsességgel. Egy helyütt kiszól a szövegből, valahol az alapok leírásánál, hogy aki ezt nála jobban megírná, küldje el neki.
Amikor ezt a mondatot olvastam, nagyon sajnáltam, hogy már nem írhatom meg neki: köszönöm, tökéletesebben már nem is lehetett volna megfogalmazni.
Ára:
Kalligram Kiadó

Fűszeres Eszter: Fűszer és lélek – Zsidó konyha itt és most

Végre valami igazán friss, valami igazán különleges, egy igazi gyöngyszem az idei szakácskönyv-felhozatalban. Hiánypótló, hiszen eddig nem lehetett olyan receptgyűjteményt találni, amely a mai elvárásoknak megfelelően egyesíti a legfontosabb kelet-közép-európai hagyományos zsidó recepteket, és közben mind konyhatechnikáját, mind vizuális világát tekintve igazán 21. századi. A Fűszer és lélek 21. századi zsidó szakácskönyv úgy jeleníti meg a hagyományt, hogy közben minden „porcikájában”, minden betűjében, vesszőjében friss. Igényes kivitelezés, csodálatos fotók, közvetlen stílus, remek receptek.
„Végre valaki megírta! Egyszerre kulináris és kulturális élmény ez a könyv” (Stahl Judit).
Ára: 5990 Ft

www.fuszereslelek.hu

Ízvarázs füzetek

Talán nem hangzik túl elegánsan „füzeteket” ajándékozni karácsonyra, de kit érdekel a szokásjog!
A tematikus kis füzetek tele vannak könnyen elkészíthető, gyors és ötletes receptekkel. Az egyes kiadványokat végiglapozva az az érzésünk támad, ezt is meg szeretném és tudom csinálni, amazt meg már rögtön vasárnap!
Nagyon hasznos kis füzetek, tele üdítően firiss ötletekkel, hókuszpókuszok és sallangok nélkül, pár jól összegyűjtött tanáccsal.
Fakanálforgató ismerőseink is örülhetnek neki, ha ezt választjuk nekik ajándékul, de ha még nem döntöttük el például, milyen vendégváró aprósütikkel készüljünk az ünnepekre, csak kapjuk le a sorozat egyik friss darabját a könyvesboltban a polcról, és garantáltan nem fog tovább főni a fejünk e miatt a probléma miatt!
Ára: 849 Ft
Aréna 2000

Kenyér

Tudom, furcsa szokás, de jó ideje a kenyérsütés az egyik minihobbim. Lehet, hogy perverz, de imádok dagasztani, imádom nézni, ahogy a tészta szépen megemelkedik, imádom tudni, hogy pontosan mi van abban a tésztában, majd imádom bezsebelni az elismeréseket a ropogós kis remekművekért. Egy szó, mint száz, kenyeret nem is annyira nehéz otthon sütni, mint azt egyesek gondolják.
Ez a könyv számtalan ínycsiklandó receptjén keresztül vezeti be az olvasót a kenyerek gazdag világába, a klasszikusoktól kezdve a nemzetközi konyhák büszkeségein át egészen az édes és finoman fűszerezett cipókig.
Válogasson közülük mindenki kedve szerint.
Ára: 1499 Ft
Alexandra Kiadó

+1 tipp: Receptrendszerező
Talán minden családban van egy régi-régi füzetecske, amelyben a nagymama tuti családi receptjei vannak. Bizonyos klasszikus fogások vonatkozásában ez a füzet az egyetlen hiteles kiindulási pont. Ez a praktikus és szép kis rendszerező is ezt a célt hivatott szolgálni. Előre elkészített lapocskákra írhajuk fel a kedvenc recepteket, és rendszerezhetjük őket a fülecskéknek megfelelően.
A megrögzött újságból receptkitépkedőknek pedig egy praktikus kis fakkokra osztott zseb segít a rendszerezésben.
Alexandra Kiadó
Még nincs késő! Rendelj könyvet!


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top