Pásztorok kedvenc rakottja |
Hozzávalók:
- 30 g vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 közepes sárgarépa apróra vágva
- fél teáskanál zöldfűszer-keverék
- 750 g főtt, darabokra vágott bárányhús
- 70 g paradicsompüré
- 60 ml paradicsomszósz
- 2 evőkanál Worcestershire-szósz
- 500 ml marhahúsleves
- 2 evőkanál finomliszt
- 80 ml víz
Burgonyapüré:
- 1 kg közepes burgonya, durvára vágva
- 60 g vaj, darabolva
- 60 ml tej
- só
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a légkeveréses sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy 2,5 literes, laposabb tűzálló tálat.
Készítsük el a burgonyapürét.
A burgonyapüré elkészítéséhez főzzük puhára a burgonyát. Törjük össze, adjuk hozzá a vajat, a tejet és egy csipet sót, majd keverjük krémesre. Fedjük le, hogy melegen maradjon.
Melegítsük fel a vajat egy nagyobb lábosban. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, állandó keverés mellett addig főzzük, amíg megpuhul. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket és a bárányhúst, állandó keverés mellett főzzük 2 percig. Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a pürét, a Worcestershire-szószt, a húslevest, majd a vízben elkevert lisztet. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg felforr és besűrűsödik.
Ezután tegyük a kikent tűzálló tálba.
Rakjunk púpozott evőkanálnyi burgonyapüré-halmokat a húsos keverékre. Süssük kb. 20 percig, vagy amíg megpirul és kellőképpen átsül.
Előkészítési idő: 20 perc.
Sütési idő: 45 perc.
Négy adag lesz belőle.
Ízvarázs füzetek: Rakott finomságok
A füzetben az egyszerű és elegáns egytálételekig mindenféle receptet megtalálunk. A Rakott finomságok felvonultatja a zamatos ízvilágtól az édesig, a klasszikus receptektől kezdve az egzotikusig, a háziastól a különlegesig a létező összes lehetőséget. Ár: 849 Ft |