Hozzávalók:
- 30 deka csirkemellfilé
- 1 liter alaplé (leszűrt húsleves)
- ½ piros kaliforniai paprika
- 5 deka szárított gomba (például fafül)
- 1 sárgarépa
- 10 deka üvegtészta
- 1-2 újhagyma
- 1 kiskanál csilipaszta vagy csilipehely
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál rizsecet (vagy almaecet)
Elkészítése: A húst vékony csíkokra vágjuk a rostokra merőleges irányban. Az alaplevet felforraljuk, beledobjuk a húst, és 10 percig főzzük. Időközben a paprikát és a répát vékonyan felcsíkozzuk, és a gombával együtt a leveshez adjuk. Nagyjából 5 perc után még roppanósak a zöldségek, de a hús már megpuhult, így hozzáadhatjuk az üvegtésztát is, és lezárhatjuk a tüzet.
Ekkor adjuk hozzá a szintén felcsíkozott újhagymát és az ízesítőszereket. Jómagam ezt a műveletet úgy szoktam végezni, hogy minden kanál hozzáadása után újra és újra megkóstolom a levest, majd löttyintek még abból, amiből úgy érzem, hogy szükséges.