Kapribogyós tojáskrém |
Hozzávalók:
- 250 g habosra kikevert vaj
- 2 ek. apróra vágott kapribogyó
- 1 kemény főtt tojás apróra felkockázva
- snidling apróra vágva
- bors
- kristálysó
Elkészítés:
Az összetevőket gondosan összekeverjük.
Paradicsomos vajkrém |
Hozzávalók:
- 125 g habosra kikevert vaj
- 200 g paradicsompüré
- 1 fej közepes nagyságú hagyma nagyon apróra felkockázva
- 2-3 közepes nagyságú répa igen finomra lereszelve
- bors
- kristálysó
Elkészítés:
Először mixerrel a vajat habosra keverjük. Kanalanként hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű paradicsompürét, majd a többi összetevőt.
Hamis kenőmájas – vegetáriánus módon, lencséből |
Hozzávalók:
- 200 g lencse
- 400 ml víz vagy zöldségleves
- ½ póréhagyma felkarikázva
- 1 db babérlevél
- 1-2 ek. mogyoróvaj vagy mandulavaj
- 5 zsályalevél vagy friss majoránna
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 1 citrom héja lereszelve
- 1 csésze pirított napraforgómag
- 1 ek. méz
- 50 g vaj
- ízlés szerint szójaszósz (tamari), élesztőpehely, bors, kristálysó, szerecsendió
Elkészítés:
A lencsét vízben, illetve a zöldséglevesben póréhagymával és babérlevéllel puhára főzzük. A hagymát a zsályával, illetve a majoránnával olívaolajon üvegesre pirítjuk. Moulinette-ben, illetve botmixerrel a még meleg lencsét mogyoróvajjal, napraforgóval, reszelt citromhéjjal, a még meleg dinsztelt hagymával, vajjal és fűszerekkel finomra pürésítjük.