Hozzávalók:
- 1-2 evőkanál currypaszta (a vörös a legcsípősebb, a zöld, illetve a sárga mindig enyhébb)
- 30 deka csirkemellfilé
- 5 deci alaplé (leszűrt húsleves)
- 5 deci kókusztej
- 2 szál citromfű
- 1 hüvelykujjnyi galangal
- 4 kaffirlime-levél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál halszósz
- 1 zöldcitrom leve
- 1 kiskanál nádcukor
- só
Elkészítése: A húst vékony csíkokra vágjuk a rostokra merőleges irányban. Az alaplevet felforraljuk, beledobjuk a húst, és 10 percig főzzük. Ekkor kerülhetnek bele a fűszerek, a kaffirlime-levél egészben, a galangal felszeletelve, a citromfű valamilyen nehéz tárggyal kissé megcsapkodva, hogy kiadja az aromáját. A fokhagymát apróra darabolva, a currypasztával együtt keverjük a levesbe, és főzzük további 5 percig. Öntsük bele a kókusztejet is, és már ne forraljuk, csak melegítsük össze. A kész levest ízesítsük halszósszal, zöldcitrommal és nádcukorral. Ha szükségnek tartjuk, sózhatjuk is, illetve ha nem találjuk elég csípősnek, mehet még bele egy kis currypaszta.
A kaffirlime-levelet és a citromfüvet tálalás előtt távolítsuk el az ételből. Díszítésként pedig kerülhet a tetejére némi összedarabolt újhagyma, korianderlevél is.