Gasztro

Csípős indiai leves

Indiában csak az édességek nem csípősek, így igazándiból az lenne a nehéz, ha olyan fűszerkeveréket vagy receptet keresnénk, amely nem garantálja a forró perceket.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 20 deka vörös lencse
  • 1 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika
  • 1 liter alaplé (leszűrt húsleves)
  • 1 kiskanál garam masala (indiai fűszerkeverék, mely helyett használhatjuk currypor, fahéj, rómaikömény, koriander, kardamom, bors, szegfűszeg keverékét is)

Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, és olajon üvegesre pároljuk a fűszerkeverékkel együtt, amelynek illata hamarosan betölti a konyhát. Hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és zellert, illetve az apróra darabolt fokhagymát és csilit. Együtt kavargatva átpirítjuk, beletesszük a leöblített vörös lencsét, felöntjük az alaplével. Nagyjából 15-20 perc alatt minden hozzávaló megpuhul. Ízlés szerint sóval, illetve citromlével is ízesíthetjük tálalás előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top