Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál étolaj
- 2 petrezselyemgyökér
- 2 répa
- 2 krumpli
- fél evőkanál liszt
- 1 kiskanál csípős pirospaprika
- 1 egész paradicsom
- 1 egész paprika
- 1 babérlevél
- só, bors
Elkészítése: A zöldségeket a paradicsom és a paprika kivételével egyforma nagyságúra daraboljuk, illetve a hagymát egészen apróra vágjuk.
Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk, átpirítjuk a zöldségeket. A paprika és a paradicsom ezúttal is kimarad. Körülbelül 5 perc után megszórjuk liszttel és őrölt paprikával a zöldségeket, majd felöntjük körülbelül háromnegyed liter vízzel. Megsózzuk. Ekkor helyezzük bele a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet. E három összetevőt tálalás előtt eltávolítjuk, hiszen ezúttal csak az ízükre volt szükségünk. A leves készre főzéséhez még nagyjából húsz percre lesz szükségünk. Tálaláskor tejföllel is ízesíthetjük.