Hozzávalók:
- 400 g lazacfilé, a bőre nélkül
- 1,5 kiskanál mustár
- fél kiskanál zöld bors
- 1 dl majonéz
- só, bors
- egy csokor kapor
- 2-3 levél babér
- 1-2 kiskanálnyi friss citrom leve
- 80 ml húslevesalaplé (készülhet ¼ zöldségkockából is)
- 1 kiskanál zselatinpor
A lazacot folyó víz alatt tisztítsd meg, tedd be egy lábosba. Add hozzá a babérlevelet és a zöld borsot, majd locsolj rá annyi vizet, amennyi elfedi. Forrald fel, majd alacsony hőfokon főzd további 3-4 percig, amíg a hal megpuhul.
A lazacot villával nyomkodd szét, és keverd hozzá a majonézt, a mustárt, kevés citromlevet, és turmixold össze. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. Add hozzá az apróra vágott kaprot.
Egy tálban melegítsd fel a húslevesalaplét, és oldd fel benne a zselatinport. Amikor kissé kihűlt, keverd a lazacos masszába.
Öntsd bele a masszát kisebb cserépedény formákba, és néhány órára tedd be a hűtőszekrénybe.