Gasztro

Lazacpástétom

Hozzávalók:

  • 400 g lazacfilé, a bőre nélkül
  • 1,5 kiskanál mustár
  • fél kiskanál zöld bors
  • 1 dl majonéz
  • só, bors
  • egy csokor kapor
  • 2-3 levél babér
  • 1-2 kiskanálnyi friss citrom leve
  • 80 ml húslevesalaplé (készülhet ¼ zöldségkockából is)
  • 1 kiskanál zselatinpor

A lazacot folyó víz alatt tisztítsd meg, tedd be egy lábosba. Add hozzá a babérlevelet és a zöld borsot, majd locsolj rá annyi vizet, amennyi elfedi. Forrald fel, majd alacsony hőfokon főzd további 3-4 percig, amíg a hal megpuhul.

A lazacot villával nyomkodd szét, és keverd hozzá a majonézt, a mustárt, kevés citromlevet, és turmixold össze. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal. Add hozzá az apróra vágott kaprot.

Egy tálban melegítsd fel a húslevesalaplét, és oldd fel benne a zselatinport. Amikor kissé kihűlt, keverd a lazacos masszába.

Öntsd bele a masszát kisebb cserépedény formákba, és néhány órára tedd be a hűtőszekrénybe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top