Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 120 g puha, szoba-hőmérsékletű vaj vagy margarin
- 1 fej lila hagyma
- 150 g shiitake vagy vegyes erdei gomba
- 50 ml Grand Marnier likőr vagy narancsos Garrone
- ½ kiskanál ánizs, só, bors
- 1 púpos kiskanál zselatinpor
- 1 evőkanál szójaszósz
- 100 ml húslevesalaplé (készülhet ¼ zöldségkockából is)
A csirkemájat forró víz alatt mosd át, majd papír törlőkendővel itasd fel róla a maradék nedvességet. Vágd le a zsírosabb részeket, és szeleteld fel kisebb darabokra.
Egy serpenyőben forrósíts fel 2 evőkanál margarint, és 3-4 perc alatt pirítsd meg rajta a csirkemájat. Szűrőlapáttal kanalazd egy tálba, és a visszamaradt zsiradékon fonnyaszd meg a karikára vágott hagymát. Add hozzá a gombát, pirítsd néhány percig, majd tedd vissza a májat, locsold meg a likőrrel, és adj hozzá 1-2 evőkanálnyit a húslevesalapléből. Párold puhára a gombát és a májat. Ezután tedd át egy mély tálba, és botturmix segítségével pürésítsd. Ízesítsd sóval, borssal, egy csipetnyi őrölt ánizzsal. Add hozzá a puha margarint, és kevergesd, amíg teljesen felolvad a májas kencében. A masszát öntsd kisebb, kerek szufléformákba, és állítsd egy vízzel megtöltött tepsibe. A víz a forma egyharmadáig érjen. Ebben a vízgőzben párold 20 percig. Ezután vedd ki a formát, és hagyd teljesen kihűlni.
A húslevesalaplét keverd össze a szójaszósszal, és közepes hőfokon forrósítsd fel. Keverd bele a zselatinport. Keverd csomómentesre, és locsold a pástétom tetejére. Tedd vissza a hűtőbe néhány órára, hogy a zselé megdermedjen. Tálald pirítóssal.