Hozzávalók:
- 250 g fehér liszt
- 250 g rétesliszt
- egy csipetnyi só
- 80 g kristálycukor
- 80 g vaj
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1+1,5 dl tej
- egy citrom reszelt héja
A langyos tejben egy fél kiskanálnyi cukor hozzáadásával futtasd fel az élesztőt.
Keverd össze a kétféle lisztet egy tálban. Add hozzá a cukrot, a csipetnyi sót, a citrom reszelt héját és a vajdarabokat. Add hozzá a megfuttatott élesztőt és a maradék langyos tejet.
A tésztát gyúrd össze, és celofánnal letakarva, meleg helyen pihentesd 2 órán át.
Ezután nyújtsd ki nagyjából félcentisre a tésztát, majd szaggass belőle 5 centis átmérőjű korongokat, s hagyd kelni további 45 percig.
Az olajat melegítsd fel, és süsd benne aranyszínűre a fánkokat. Tálaláskor szórd meg porcukorral. Kínálhatsz mellé vaníliakrémet vagy lekvárt is.