Hozzávalók (4 főre):
60 dkg pulykamell vagy pulykaérem
só, őrölt fekete bors
20 dkg pulykamáj
20 dkg csiperkegomba
1 csok. petrezselyem
2 tojás
3 evők. zsemlemorzsa
1 evők. Univer vöröshagymakrém
1 kisk. Univer fokhagymakrém
fél kisk. morzsolt kakukkfű
15 dkg pulykasonka
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
a tál kikenéséhez:
2 dkg vaj
Elkészítés:
A húsérméket kiverjük, esetleges inas részeit bevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy akkora kivajazott tűzálló tálba rakjuk, amekkorába pontosan belefér.
A májat a megtisztított gombával és a petrezselyemmel együtt ledaráljuk. 1 tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a vöröshagymakrémmel, a fokhagymakrémmel, a kakukkfűvel fűszerezzük.
Egyenletesen a húsra kenjük, a sonkaszeletekkel befedjük. A tejfölt a lereszelt sajt kétharmadával meg 1 tojással összedolgozzuk, a rakottasra kenjük, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Ekkor a többi sajtot rászórjuk, és még 10 percig sütjük. Pirított burgonyával adjuk asztalra.
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Egy adag: 746 kcal
Látogass el honlapunkra!