Hozzávalók (4 főre):
1,4 kg bőrös malacoldalas
só
3-3 evők. méz, szójamártás és narancslé
2 evők. Univer ketchup
1,5 evők. vörösborecet
1,5 evők. fehérbor
4 gerezd áttört fokhagyma
1 kisk. porrá tört mustármag
őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az oldalast 4 részre vágjuk és sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük.
Bőrös oldalát bevagdossuk. A mézet az ízesítőkkel és a fűszerekkel összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük úgy, hogy a bőrös oldalra is jusson belőle.
Forró grillsütőben vagy sütőben (ha lehet felső sütés fokozaton) kb. 35 perc alatt megsütjük, közben többször megforgatjuk, kisülő levével locsoljuk.
Sült burgonyával és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Elkészítési idő: 2 óra 50 perc
Egy adag: 561 kcal
Látogass el honlapunkra!