Gasztro

Szexis, csábos, édes – forró csokit a boldogságért!

Összebújni, a melegből nézni a hóesést, gyertyafény mellett lágy zenét hallgatni, és boldogságot kortyolni hozzá. Ennyi mindenkinek jár. Kiderítettük, melyik a legfinomabb kortyolnivaló.

Bár a klasszikus forró csokit sem nehéz elkészíteni – igazi csokoládéból a legmennyeibb téli ital –, ezúttal a gyors változatú, poralapú forró csokik kínálatát térképeztük fel. Megkóstoltuk, és az igazán boldog pillanatok után elmondjuk a véleményünket.

Dr. Oetker Choco-Choco – banános

A pudingkirály forró csokoládéja hasonlóan egyszerű elven működik, mint a kikeverős krémek. Csak forró tejet kell hozzá adagolni, máris kész. A bögréből nagyon sűrű, már-már pudingszerű krémes italt kortyolhatunk. Ha több tejjel készítjük, akkor kicsit kakaóra emlékeztető, lágyabb italt kapunk. Kellemes ízhatás, gyors eredmény. Telente az íróasztal fiókjában érdemes tartani egyet belőle.

Dr. Oetker Choco-Choco - Fellelt ár: 75 Ft
Dr. Oetker Choco-Choco – Fellelt ár: 75 Ft

Ovaltine

Az adagolt italporhoz nem tejet, hanem forró vizet kell csak hozzáadni. Körülbelül ennyivel rosszabb is az íze. A sima kakaó nem adja a csokoládé telt ízét. Csomagolásán a gabonamotívum pedig egész egyszerűen felfoghatatlan. A gyermekkorunk kedvenc kakaómárkájára hajazó márkanév nem igazán nyújtja a csokizás élményét, egy hétköznapi gyors kakaónak jó csak.

Ovaltine - Fellelt ár: 200 Ft
Ovaltine – Fellelt ár: 200 Ft
La Festa Chocolatta hot classico

A kávéporokról ismert márka csokija biztató csokiszínű csomagolása inkább csokis kávét vagy kávés csokit rejt. Sűrűsége inkább a kávé sűrűségére emlékeztet, ízében keveredik a kávé- és a csokiíz. Elkészítéséhez tejet vagy vizet ajánl a gyártó, de meggyőződésünk, hogy tejjel sokkal finomabb.

La Festa Chocolatta hot classico - Fellelt ár: 450/doboz, egy adag: 45 Ft
La Festa Chocolatta hot classico –
Fellelt ár: 450/doboz, egy adag: 45 Ft

Parisien Cioccolata Crema

Igazi olasz forró csoki sokféle ízben. Kóstoltuk a fehér csokisat, a csiliset, az étcsokoládésat és a narancsos-fahéjast. A kis zacsikba adagolt csokipor kellemes ízével hódít, állaga nem kifejezetten a telt forrócsoki-krém, de az íz kárpótol. A fehér csokis fajta különlegességével kiemelkedik a sorból.

Parisien Cioccolata Crema - Fellelt ár: 280 Ft
Parisien Cioccolata Crema – Fellelt ár: 280 Ft

Monbana Chocolat – fűszeres

A dizájnos fémdoboz finom fűszeres port rejt, amelyet mindenkire kedvéhez és hangulatához mérten adagolhat a forró tejbe. A lágyabb hatás kedvéért kevesebbet, a dús krémes csokiért többet. A fűszerezés lágy, mégis karakteres, bors, gyömbér, fahéj íze keveredik a csokoládééval. Télen fűszeresen a legjobb.

Monbana chocolat - fűszeres - Fellelt ár: 1060 Ft/doboz
Monbana Chocolat – fűszeres
Fellelt ár: 1060 Ft/doboz

Extra tipp:

Forró csoki nem porból

Végy 100 g étcsokoládét, minimum 70%-os kakaótartalommal. 500 ml tejet (zsíros) lassú tűzön kezdj forralni, majd add hozzá a darabokra tört csokoládét. Forrald egyenletesre. Adhatsz hozzá egy kevés fűszert (fahéjat, csilit, aprított gyömbért), a forró italt habosítsd, és úgy tálald. Adhatsz hozzá tejszínhabot is, akkor még lágyabb állagú italt kapsz. Tálaláskor felvert cukrozott tejszínnnel díszítsd!

• Csokoládéboltokban kaphatók forró csokihoz csokipasztillák.

Forrócsoki.lap.hu »
Édesség.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top