- 1 kg finomliszt
- 5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 ek. cukor
- 1 ek. só
- 1,5 dl olaj
A „só”: - 2 ek. só
- 3 ek. finomliszt
- és annyi víz, amivel sűrű, folyós masszát kapunk
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatom, majd a már összeöntött alapanyagokhoz adom, és alaposan kidolgozom. Ezek után a sütő melegen tartó funkcióján (30-60 fok, sütőtől függően) megkelesztem. A megkelt tésztát újra átgyúrom, majd lisztes deszkára borítom, darabokra vágom. A darabokból az ízlésemnek megfelelő méretű kígyókat sodrok, ezekből formázom a pereceimet, amelyeket sütőpapíros tepsire teszek. Nem kell keleszteni a tepsiben!!!
Teljes tojással megkenem. 230 fokon sütöm. Mikor barnulni kezd, kiszedem, és meglocsolom „sóval”. Jó színesre sütöm. 🙂