Gasztro

Sós perec

Az az igazi, klasszikus, amiről az ember perverz örömmel eszegeti le a sódarabokat.
  • 1 kg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1 ek. só
  • 1,5 dl olaj
    A „só”:
  • 2 ek. só
  • 3 ek. finomliszt
  • és annyi víz, amivel sűrű, folyós masszát kapunk

Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatom, majd a már összeöntött alapanyagokhoz adom, és alaposan kidolgozom. Ezek után a sütő melegen tartó funkcióján (30-60 fok, sütőtől függően) megkelesztem. A megkelt tésztát újra átgyúrom, majd lisztes deszkára borítom, darabokra vágom. A darabokból az ízlésemnek megfelelő méretű kígyókat sodrok, ezekből formázom a pereceimet, amelyeket sütőpapíros tepsire teszek. Nem kell keleszteni a tepsiben!!!

Teljes tojással megkenem. 230 fokon sütöm. Mikor barnulni kezd, kiszedem, és meglocsolom „sóval”. Jó színesre sütöm. 🙂

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top