A kínai ropogós tészta ázsiai üzletekben, általában 100 g-os kiszerelésben kapható. Azonnal fogyasztható, kétféle változata kapható – a vékony, hosszúkás és a széles, lapos fajta.
• 4 csirkemellfilé (680 g)
• 500 g bébi bok csoj (kínai káposzta), szeletekre vágva
• 250 g koktélparadicsom, félbevágva
• 50 g friss shiitake gomba, vékonyra szeletelve
• 1 maroknyi friss korianderlevél
• 80 g babcsíra
• 3 mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve
• 100 g ropogós tészta
• szójaöntet
• 80 ml szójaszósz
• 1 teáskanál szezámolaj
• 2 evőkanál száraz sherry
A csirkét kisebb adagokban készítsük el forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), majd
pihentessük öt percig. Végül vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverjük össze.
A csirkét és a tésztát is adjuk a zöldségekhez, locsoljuk meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverjük össze.
A szójaöntet elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.
Négy adag lesz belőle.
Adagonként 7,6 g zsírt (2,1 g telített), 1242 kJ (297 kcal) energiát, 10,6 g szénhidrátot tartalmaz.
Elkészítési idő: 20 perc.
Tipp: az öntetet csak közvetlenül tálalás előtt adjuk a salátához.