Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 1 tk. só
- 2 dl 3,5%-os tej
- 1 dl víz
- 1 ek. sikér
- 3 tk. cukor
- 2 dkg élesztő
- Maldon só, kömény
Elkészítés:
Az élesztőt egy bögre tejben felfuttatom. Összeöntöm a hozzávalókat, kivéve az utolsó sorban szereplőket, alaposan megdagasztom, a tálam tetejére konyharuhát terítek, majd meleg helyen hagyom, hogy szépen megkeljen. A tésztát lisztezett deszkára borítom, négy bucira bontom. Az egyes bucikat tányérnyira nyújtom, nyolc cikkre vágom. A cikkeket feltekercselem, kiflikké formázom, és sütőpapíros tepsire ültetem. Hagyom kelni őket még vagy negyedórát, aztán egy elhabart tojással megkenem, sóval, köménnyel hintem, majd 185 fokos sütőbe tolom őket.
Szép színesre sütöm.