A toast-sütőnél azért álljunk meg egy pillanatra. Akinek ugyanis nincs ilyen eszköze a háztartásában, az sem esik ki a toastosok célcsoportjából, Tamás szerint serpenyőben is ugyanúgy elkészíthetjük ezt a meleg finomságot. Beletesszük a kenyérszeleteket, ráhalmozzuk mindazt, amit jónak látunk, rátesszük a másik kenyeret, és elkezdjük sütni. Egy szélesebb lapáttal időnként alaposan meglapogatjuk, majd óvatosan megfordítjuk. Ennyi.
Séfünk szerint a szárított sonkás és a szardellás-olívás toastot mindenképpen olívaolajjal locsolgassuk, vajat legfeljebb a soksajtoshoz használjunk. Az elkészített darabok kitűnő vacsorát képezhetnek, amihez már csak egy finom teát kell főzni, de magunkkal vihetjük a munkahelyre, vagy csomagolhatjuk a gyereknek tízóraira is.
Jó étvágyat!
Szárított sonkás – paradicsomos
Hozzávalók: 16 szelet toast kenyér, pármai sonka, paradicsom, parmezán sajt, olívaolaj Egy-egy szelet kenyér közé sonkát, vékony karikára vágott paradicsomot, vékonyra gyalult parmezán sajtot teszünk. Kívülről kissé meglocsoljuk olíva olajjal és serpenyőben vagy toast sütőben mindkét oldalát megsütjük. |
További két finom toast receptet (Soksajtos diós, Szardellás olivás toast) találhatsz a Nők Lapja február 25-én megjelenő, 9. számában!