nlc.hu
Gasztro
Csokis szelet sütés nélkül

Csokis szelet sütés nélkül

Hozzávalók:

• 200 g fehér mályvacukor (pillecukor)
• 1 evőkanál víz
• 90 g vaj, eldarabolva
• 200 g étcsokoládé, durvára vágva
• 125 g háztartási keksz, durvára vágva
• 125 g félbevágott cukrozott cseresznye
• 75 g pörkölt mogyoró
• 50 g dió
• 200 g olvasztott étcsokoládé a bevonáshoz
• 60 g olvasztott vaj a bevonáshoz

Vajazzunk ki két 8×25 cm-es, téglalap alakú sütőformát, majd az alját béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a forma szélénél 2 cm-rel túllógjon. Keverjük össze a mályvacukrot a vízzel és a vajjal egy közepes lábasban, majd kis lángon folyamatosan keverve melegítsük, amíg a mályvacukor elolvad. Ekkor húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a csokit, és keverjük tovább, amíg ez is elolvad. A kekszet, a cukrozott cseresznyét és a magvakat adjuk a mályvacukros keverékhez, és óvatosan dolgozzuk össze. Töltsük a masszát az előkészített formákba, és lefedve tegyük hőtőszekrénybe 1 órára.

Az olvasztott csokoládét keverjük össze az olvasztott vajjal, majd vonjuk be vele a csokis rudakat, és tegyük vissza a hûtőszekrénybe még 1 órára. Végül emeljük ki a süteményt a formából, húzzuk le róla a sütőpapírt, és vágjuk 12 szeletre.

Kb. 24 darab lesz belőle.

Tipp: ez a sütemény lefedve, hűtőszekrényben egy hétig tárolható. A dió helyett használhatunk pekán diót is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top