Hozzávalók:
- 800 g bélszín (lehet szűzérme is)
- olaj
- 300 g csirkemáj
- 200 g gomba
- 150 g zöldborsó (mirelit)
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A húst vágd fel ujjnyi vastagságú szeletekre, és kevés zsiradékon süsd át mindkét oldalán.
Amikor a hús megsült, vedd ki a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon fonnyaszd meg a csíkokra vágott hagymát. Add hozzá a feldarabolt gombát, és párold félpuhára. Ekkor tedd bele a megtisztított csirkemájat és a zöldborsót. Pirítsd tovább, majd hintsd meg egy púpozott evőkanál liszttel, keverd át, és öntsd fel annyi húslevesalaplével (készülhet leveskockából is), amennyi éppen ellepi. Hagyd, hogy a lé a felére elfőjön és szaftosodjon. A hússzeleteket tedd vissza a raguba, hogy az ízek összeérjenek, és tálald burgonya vagy rizses köret kíséretében.