Hozzávalók:
- 800 g marhahús
- 5 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- negyed zeller
- 1 fej hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- mustár
A megtisztított húst egy húsleveskockával tedd fel főni. Egy óra elteltével hozzáadhatod a nagyobb darab zöldségeket, és további egy-két óra alatt főzd készre a levest.
Amikor a hozzávalók megpuhultak, vedd ki a zöldségeket, és turmixold le. Fűszerezd sóval, őrölt borssal.
Egy lábosban olvassz fel egy kanálnyi margarint, tegyél bele egy evőkanál lisztet, kissé pirítsd meg, majd engedd fel kevés (kb. fél deci) vízzel és az összeturmixolt zöldségekkel.
Forrald össze, és ízesítsd mustárral, ha szükséges, egy csipetnyi cukorral.
Tálald spagettivel.