Hozzávalók:
- 800 g marhalapocka
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál mangalicazsír
- 50 g paradicsompüré
- 1 doboz bébisárgarépa (konzerv)
- 200 g gomba
- 2 dl vörösbor
- só
- bors
- 450 g mirelit vajas tészta
Az apróra vágott vöröshagymát egy kanálnyi zsiradékon pirítsd aranybarnára. A marhahúst vágd fel nagyobb kockákra, és dobd a hagymára. Kicsit pirítsd át, majd add hozzá a préselt fokhagymát, a paradicsompürét, fűszerezd sóval és borssal.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a feldarabolt gombát, a bébirépát. Öntsd hozzá a bort, és párold tovább. Hintsd meg egy evőkanál liszttel, és forrald fel.
Az így félig elkészített ragut öntsd át egy jénai tálba, és fedd be a vajas tésztával.
Ehhez szobahőmérséketen engedtesd fel a mirelit tésztát, és nyújtsd ki kb. 4 mm vastagságúra. Fedd be a jénai tálat, és a tetejét kend be egy egész tojással.
Forró sütőben 25 perc alatt süsd készre.