Senki ne gondoljon a meleg reggelik kapcsán órákig tartó pepecselésre, e fogások elkészítése valójában alig tart tovább, mint ameddig egy adag müzli megszívja magát tejjel, vagy amíg felforr a teavíz a kannában.
Az omlett nem szorul különösebb bemutatásra, ám ezúttal némi zöldborsóval kerül egy kalap alá, Tamás szerint ugyanis remekül kijönnek egymással. Igaz, a fagyasztott borsót a tojásba keverés előtt le kell forrázni, na, de az sem tart sokáig, ugye?
A joghurt nagyon egészséges, különösen reggel esik jól, ha tehetjük, próbáljunk minél jobb minőségűt választani, és a kész gyümölcsjoghurtok helyett, mi magunk megédesíteni, sőt, megtölteni igazi tartalommal. Aszalt szilván kívül bármilyen aszalt gyümölcsöt használhatunk, és a puszedlin kívül bármilyen finom, például mézes-diós-magos kekszfélét. Jó lenne ehhez szoktatni a gyerekeket, mert egészségesebbek, mint a késztermékek.
Jó reggelt mindenkinek!
Szalonnás-zöldborsós omlett (12 perc) Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 10 tojás, 15 dkg kolozsvári szalonna, 1 csokor petrezselyem, 1 dl tej, só, bors. A zöldborsót leforrázzuk, majd lecsepegtetjük. A borsó puhul, a szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, és serpenyőben félig kipirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, és pár perc alatt átforrósítjuk. Közben a tojásokat felütjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, és nagyon kevés sóval felverjük. Ráöntjük a szalonnás borsóra, és óvatosan kevergetve lágyra sütjük. Közvetlen utána frissen őrölt borssal és finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. |
További két íncsiklandozó reggeli receptjét (Joghurt aszalt szilvával és mézes puszedlivel, Tükörtojás sült paradicsommal) találhatsz a Nők Lapja március 11-én megjelenő, 11. számában!