Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

A világ legfinomabb csokis sütije

Aki hűségesen látogatta az elmúlt hónap receptjeit, birtokába jutott a titkos csokis süti alapösszetevőinek. A sütinek, amelynek komoly rajongótábora akadt, többen függővé váltak, és a nagyközönség előtt még ilyen formában soha nem jelent meg. Most pedig következzék a titkos fegyver, mely minden férfit és nőt tutira ágyba csalogat.
 A kis csokis süti Dal Biondo

 

Az alapok:

  • 200 g étcsoki (min. 70% kakaótartalmú)
  • 200 g vaj
  • 280 g cukor
  • 6 db egész tojás
A világ legfinomabb csokis sütije

 

Tehát szükségünk lesz két tepsire: egy nagyra és egy kisebbre. A lényeg, hogy a kisebb bőven beleférjen a nagyobba. Egy nagyobb tálban verjük habosra a tojást, és lassan, folyamatos keverés mellett szórjuk bele a sok-sok cukrot. Forrásban lévő víz felett olvasszuk fel a csokit (egy csipet só csodát tesz, adjuk hozzá bátran), adjuk hozzá a felkockázott vajat. Lassan kevergetve olvasszuk fel a vajat a csokiban, és kevergessük, amíg nem kapunk egy fényes csokis-vajas masszát. Ezt hűtsük ki, és a cukros tojást agresszív mozdulatokkal, egy habverő segítségével keverjük bele a vajas csokiba. Ekkor elkészült a csokis sütik Elvisének alapja. Melegítsük fel a sütőt 170 fokra. A nagyobb tepsit töltsük félig tele vízzel, a másikat vastagon vajazzuk ki, és kanalazzuk bele az isteni mannát. Ha a sütő már felmelegedett, rakjuk bele a vízzel félig töltött tepsibe a kisebbet, és irány a sütő. Ezen a ponton már nincs más feladatunk, hogy várjunk 60-70 percet, és kész is a csokicsoda…

Amikor elkészült, várjuk meg, míg kihűl, és szedjük ki a tepsiből. A siker garantált, szem nem marad szárazon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top