nlc.hu
Gasztro
Kenyértorta

Kenyértorta

1 csillag
50 perc+3 óra pihentetés
310 kcal/adag

Hozzávalók 6 személyre:

• 16 fürjtojás vagy 8 kisebb tyúktojás)
• 40 dkg spárga
• 60 dkg édeskés juhsajt
• só
• őrölt bors 6 szelet puha
• félbarna kenyér
• fél dl tej
• 1 fej lilahagyma
• 1 csomó fűszernövény

A tojásokat lábasba tesszük, annyi hideg vizet öntünk rájuk, hogy ellepje őket, majd forrás után 3 percig főzzük a tojásokat. Hagyjuk kihűlni, és megpucoljuk. A spárgát megtisztítjuk, és roppanós puhára főzzük. A juhsajtot kevés sóval és borssal krémessé dolgozzuk (ha túl száraz lenne, kevés tejfölt tehetünk hozzá). Egy kb. 1 l-es őzgerincformát kibélelünk sütőpapírral, és az aljába egy réteg kenyeret rakunk. Kevés tejjel meglocsoljuk, megkenjük egy réteg sajtkrémmel, rátesszük a kemény tojások és a spárga felét, egy kevés hagymát és fűszernövényt. További krémsajtot kenünk rá, majd a maradék tojást, spárgát, az apróra vágott hagymát, fűszernövényeket egymásra rétegezzük. Újabb adag sajtkrémmel fejezzük be, majd egy réteg kenyérrel zárjuk a sort. Meglocsoljuk a maradék tejjel, és fóliával letakarva 3 órát hűtőszekrényben pihentetjük. Szeletelve tálaljuk.

Fortély
A spárgát és a tojást szimmetrikusan elrendezzük, üresen hagyott helyek nélkül, hogy a levágott szeletekben jól mutassanak, s minden szelet egyformán gazdag legyen színekben és formákban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top