Gasztro

5+4: Karalábéleves húsgolyókkal

Finom, zsenge karalábé ízletes húsgolyókkal. Akár egy könnyű vacsorának is megteszi.

Hozzávalók:

  • 3 nagy és friss karalábé
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 ek. vaj
  • 1 csokornyi friss vagy szárított petrezselyem

+4:

  • 30 dkg sertéscomb
  • ½ bögre rizs
  • 1 tojás
  • bors
    5+1 friss tavaszi recept öt hozzávalóból - Karalábéleves, húsgolyókkal

Elkészítés:

A karalábékat megpucolom, majd apró, kockacukor méretű darabokra vágom. Vajon – egy pici víz hozzáadásával – megpárolom.

Eközben a rizst kétszeres mennyiségű vízben megpárolom, majd összekeverem a ledarált sertéshússal és a tojással. Sóval és borssal fűszerezem. A masszából vizes kézzel apró gombócokat formálok. A megpárolt karalábét vízzel felöntöm, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarom. Amikor már forr a leves, akkor a húsgombócokat óvatosan beleengedem, és megvárom, amíg megfőnek.

Picit sózom, petrezselyemmel megszórom.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top