Gasztro

Bonduelle. A zöldségek legjava

A keleti népek szerint az életben a belső harmónia a legfontosabb, melyhez az egyik kulcs a megfelelő táplálkozás. Sokan ismerik a mondást, miszerint azok vagyunk, amit eszünk, és bizony nagy igazság rejlik benne. A teljes értékű táplálkozás több elemből épül fel, melyben kétségkívül fontos szerep jut a zöldségeknek.

Bonduelle. A zöldségek legjavaMagyarországon a zöldségfogyasztás messze elmarad a kívánatos szinttől. Naponta mindössze 20-30 dkg zöldségfélét fogyasztunk a szükséges 45 dkg helyett. Sokaknál pedig még a napi szintű fogyasztás is elmarad. Tavasszal és nyáron ugrásszerűen megnő fogyasztásuk, mely a friss zöldségek megjelenése mellett a fogyókúra szezonnak is köszönhető, ám az év további részében szinte teljesen megfeledkezünk róluk. Holott a zöldségek nagyon fontos vitamin-és ásványi anyagforrások, emellett magas a rosttartalmuk is. Testük döntő mennyiségben pedig vízből áll. Mindezeknek köszönhetően szerepük a táplálkozásban kiemelkedő, ám mégsem a helyén kezeljük azokat.

Napjainkban egyre kevesebb idő jut a főzésre, és mind inkább a kényelmi szempontok kerülnek előtérbe. A gyorsan elkészíthető élelmiszerek pedig sokkal ártalmasabbak szervezetünk számára, mintsem gondolnánk. Felesleges kalóriákat tartalmaznak, melyek aztán nem kerülnek feldolgozásra, így túlsúlyhoz vezetnek. A folyamatosan növekvő ér-és szívrendszeri betegek, valamint a túlsúlyos emberek száma egyre inkább sürgeti a tudatos táplálkozás elvének elsajátítását, melyben már sokak segítségére számíthatunk.

Bonduelle. A zöldségek legjava

 

A Bonduelle mind több figyelmet fordít a zöldségek fogyasztásának népszerűsítésére, és elsősorban azok felhasználását, elkészítését illetőn próbál tanácsokat adni. Hazánkban a zöldségféléket a legtöbben hagyományos módon – levesként és főzelékként – készítik el, a párolás és a nyersen való felhasználás csak kevéssé jellemző. A Bonduelle ebben próbál meg tanácsokat adni fogyasztóinak. Nem is gondolnánk milyen egyszerű és gyors a zöldségek elkészítése. A konzerv termékek előfőzve, szinte azonnal tálalhatók, és még a fagyasztott termékek elkészítése is mindössze 15 percet vesz igénybe. Mivel a zöldségek a leszedést követően 2-3 órán belül feldolgozásra kerülnek, így vitamintartalmuk csak minimálisan csökken.

Bonduelle. A zöldségek legjavaA legújabb Bonduelle fejlesztések a modern felhasználási eljárásokat (párolás, nyers felhasználás) hivatottak kiszolgálni. A Bonduelle GOLD termékcsalád a már jól ismert GOLD csemegekukorica finoman édes ízének köszönhetően tökéletes harmóniát alkot a salátákkal, de a termékek önmagukban vagy zöldségköretek alapanyagaként is kitűnően megfelelnek. A Bonduelle GOLD Florida mix a sokak által kedvelt zöldborsó és csemegekukorica keveréke, míg a Rio mix ezenkívül bébirépát, a Mexico mix pedig pritaminpaprikát is tartalmaz. A GOLD csemegekukorica természetesen magas cukortartalma következtében a termékek kalóriatartalma alacsony, így bármikor nyugodtan fogyaszthatók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top