Hozzávalók:
- 200 g vöröshagyma
- 20 g zsír
- 50 g paradicsom
- 50 g zöld paprika
- 40 cl tejföl
- 10 cl tejszín
- 10 g liszt
Elkészítés:
A báránybordákat félig átsütjük (lásd A báránybordák előkészítését!).
A felsorolt anyagokból pörköltalapot készítünk (lásd Báránypörkölt), amit az elősütött bordákra öntünk, és fedő alatt puhára párolunk. Ha a bordák megpuhultak, a párolóléből kivesszük és félretesszük. A tejfölt a tejszínnel és a liszttel elkeverjük (habarást készítünk) és a párolóléhez öntve azt kiforraljuk. Szűrőn átszűrjük, átforraljuk, és a bordákra öntjük. Tetejét kevés tejföllel meglocsoljuk.
Köretként galuskát, vajasgaluskát adhatunk hozzá.