Gasztro

Mentás bárányborda

Hozzávalók 6 személyre:

• 5 ek. olaj
• 1 ek. apróra vágott hagyma
• 2 mentaág, só
• 12 vastag szelet bárányborda
• 25 dkg puha juhsajt
• 3 tojás
• zsemlemorzsa
• 5 dkg vaj
• őrölt bors

Mentás bárányborda Elkészítés:

Serpenyőben felhevítünk 1 ek. olajat, rádobjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor kevés vízzel felöntjük, és beleaprítunk néhány mentalevelet. Megsózzuk, és néhány percig nagy lángon dinszteljük. Hagyjuk lehűlni, hozzákeverjük a szétmorzsolt juhsajtot és még egy kis mentalevelet. A bordákat bemetsszük, hogy kis zseb képződjön a húson, ezt megtöltjük a hagymás-sajtos keverékkel. Összenyomjuk a hús széleit, hogy jól összeragadjanak. A húst felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. A vajat 4 ek. olajjal felmelegítjük, és a bordák mindkét oldalát 2-3 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Konyhai papírtörlőre tesszük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, majd azonnal, melegen tálaljuk.

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése