Hozzávalók:
- 600 g báránylapocka (csont nélkül)
- 120 g sertészsír
- 200 g tisztított vöröshagyma
- 10 g fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 dl soproni kékfrankos
- fűszerek (só, köménymag, fűszerpaprika)
Elkészítés:
A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát az olvasztott zsírban megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát és a köménymagot, kevés vízzel felengedjük, a lángra visszatéve zsírjára pirítjuk. A báránylapockát kockára daraboljuk, megmossuk, és a visszapirított pörköltlaphoz adva sózzuk, és sűrű kevergetés mellett fedő alatt puhára pároljuk. Amennyiben a hús saját leve a párolás során elpárolgott, hozzáadjuk a vörösbort és a kockára vágott paradicsomot és zöld paprikát, és készre pároljuk.
Köretét szabadon választhatjuk meg: lehet főtt burgonya, tarhonya vagy galuska. Illik hozzá a tavaszi saláta.