Séfünk szerint nincs semmi külön trükkje a leveles tésztának, elég, ha betartjuk a dobozon olvasható utasításokat. (Ez más esetben is hasznos tud lenni.)
Tamás elsőként egy tárkonyos csirkeragut burkolt be vele, pontosabban egy zöldséges csirkeragut, de az általa készített változatba (talán ismeri már a hivatásból kóstolgató ízlését…) valahogyan sokkal több hús került, mint répa. Szerencsére. Így aztán, hogy a legbiztosabb, jól kiforrott véleményt tudjam mondani, kétszer is szedtem a tányéromra a szezámmaggal is megszórt raguból.
A parajos-túrós levélke megint egy a kategorizálhatatlan ételek közül, mert ehető hidegen is, melegen is, ajánlható gyors vacsorának vagy vendégváró ételnek.
A diós-szilvalekváros csigák olyan finomak (voltak), hogy alig lehetett megmenteni néhányat a fotózásra. Ennél talán nem is kellene többet mondani róluk. De azért: a tésztát ez esetben nyújtsuk jó vékonyra, és feltekerés után vágjuk kétujjnyi vastagra, majd kicsit lapítsunk rájuk a tenyerünkkel. Azt is vegyük számításba, hogy sütés közben két-háromszorosukra dagadnak, tehát messzire tegyük őket egymástól a tepsibe. Ha egy is megéri a kihűlést, kész csoda!
Tésztában sült tárkonyos csirke (100 perc) Hozzávalók: 25 dkg Princess leveles tészta, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gyökér, olívaolaj, 40 dkg csirkemellfilé,4 dl tejszín, 4 szál tárkony, 1 ek. dijoni mustár, tengeri só, fél citrom leve, 1 tojás. A megpucolt zöldségeket karikára vágjuk, és kevés olívaolajon 10 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, és tovább pároljuk, míg a csirke és a zöldségek megpuhulnak. Ízesítjük sóval és felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a mustárt, a citromlevet és az apróra vágott tárkonyt. Összeforraljuk és tepsibe öntjük. Betakarjuk a kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt barnára sütjük.
|
A Nők Lapjára itt fizethetsz elő »