Gasztro

Húsvéti csokikat teszteltünk

Hatalmas húsvéticsoki-dömpinggel szembesültünk a boltokban, ezért idén a különlegességekre fókuszáltunk, és végig is kóstoltuk őket. Íme az eredmény!

Kinder Softy

Ha szereted a Kinder Buenót – és vajon miért ne szeretnéd –, akkor kedves ismerősként köszöntheted majd a Softy tojást. A csokiburok alatt ropogós ostya lapul, benne pedig lágy tejes, kakaós krém. Azoknak a locsolóknak, akik szeretik a finomságokat, de viszolyognak az émelyítően tömény húsvéti édességektől, kellemes meglepetést okozhatsz vele. (619 Ft)

Húsvéti csokimustra

 

Hamlet húsvéti aranytallér

Aranyos, jópofa, bájos, de reménytelenül rossz ízű. Húsvéti pókerpartikhoz remek zsetonalapanyag, pláne, mert nem kell tartani attól, hogy az ízére rákapna valaki. Csak olyan gyerkőcnek szánd, akit az anyukája szeretne leszoktatni az édességekről, vagy akit jövőre már nem látnál szívesen. (259 Ft)

Húsvéti csokimustra

 

Mini Ostereier – mini-húsvétitojás tejcsokoládé tejkrémmel és cseresznyetöltelékkel

Kicsi a csokitojás, de finom. Remek párosítás az apró csokipusziba zárt tejkrém és meggyzselé. Meglepetés, hogy a gyümölcsíz nem valamiféle kemény massza vagy valami gumicukorszerű álgyümölcs, hanem egy tökéletesen eltalált aromájú és állagú töltelék. Az egyetlen probléma, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. Mivel a csomagolása csinos, nem babás, ezért ízléssel bíró úriembereknek (is) tökéletes ajándék. (1040 Ft)

Húsvéti csokimustra


Merci Petits húsvéti kiadás

Nem nagyon erőltette meg magát a Merci, hiszen még tojás alakúra sem formálta a falatkáit. A nyuszidobozba rejtett apró nyalánkságok azonban kárpótolnak mindenért. A marcipános és a kávés kiemelkedően ügyes kompozíció. Ha nem lepődnél meg az ízvariációkon (nyolcfélét találsz a dobozban), semmi különös nem történt: a Merci ugyanis a már megszokott aromákat használta fel. Gyerekeknek nem túl izgalmas ajándék, azonban jó barátnak, netán családtagnak remek választás. (1090 Ft)

Húsvéti csokimustra

 

Boci tejcsokoládé tojás vanília- és körteízű krémmel töltve

Körteíz. Egyike azon aromáknak, melyeket még sosem sikerült tökéletesen csokiköntösbe bújtatni. A Boci most mégis megpróbálta, vaníliával kombinálva, nem is rossz eredménnyel. A doboz és a csomagolás nem sikerült túlzottan húsvétira, de ez könnyen megbocsátható. Ha valami különleges ízre vágynál, biztosan jó választás, ha másért nem, hát a Boci csoki minőségi garanciája miatt. (799 Ft)

Húsvéti csokimustra


 M&M’s minitojások

Csupa meglepetés ez a húsvéti csemege, amely csomagolásában ugyan nem hozza az ünnepi hangulatot, azonban egy parádésan egyszerű ötletből a legtöbbet hozza ki. Adott ugyanis egy lágy, krémes csokitojás, amelybe olvasztva több M&M’s drazsé van elbújtatva. Jó-jó, nem az igazi méretben, hanem sokkal kisebben, azonban ugyanabban az ízben. A csokitojgli fogyasztásához az alábbi útmutatót adjuk: vedd a szádba – no persze kicsomagolás után –, majd szép lassan szopogasd a lágy csokikrémet. Egy perc sem telik el, és megjelennek a szádban a drazsék, melyeket egyenként ropogtass el, és élvezz ki minden pilllanatot.

Húsvéti csokimustra


 Rum-Kokos Eier tejcsokoládé alkoholos fondükrémmel


Felnőtteknek is kijár a tojás. A Rum-Kokos anno sikeresen bemutatkozott alkoholos, töltött csokigolyóival, ezért ez a húsvéti kihívás jutalomjáték volt számára. Jelentjük, a vodkás fondükrém töltelékként telitalálat. Az egyetlen szépséghiba, hogy talán egy icipicit több is mehetett volna bele. Hímnemű munkatársaink számára remek elismerés, de vigyázat: alkoholtartalma miatt négy-öt darab után már biztos, hogy kizárt a vezetés.

Húsvéti csokimustra

 

Côte d’Or étcsokoládé tojások trüffelkrémtöltelékkel

Ez egy kötelező sikertörténet kellene hogy legyen (mert rajongunk a Cote d’Or csokikért), azonban ezúttal – kivételesen – csak egy közepes megoldás született. Először is, a trüffelkrém – bár kézenfekvő megoldásnak tűnik – nem mindig és nem minden csokival harmonizál. A Cote d’Or étcsokival itt most sajnos kevésbé. Nem rossz persze az összhatás, de nem is harmonikus. Másodszor, a siker érdekében illett volna bevállalósnak lenni. Mert ha a tojás színig van töltve krémmel, akkor lehet, hogy a fanatikusokban mély nyomott hagyott volna. Így azonban a kompromisszumkeresés jegyében félig töltött tojás inkább a levegőről szól, mintsem a trüffelről. (1090 Ft)

Húsvéti csokimustra

 

Lindt arany nyuszi 

Két dolgot szeretek nagyon: a nyulat és a fekete csokit. Ezért szerencsés csillagállás, ha egy nyúl épp fekete csokiból van, ami ráadásul mennyeien finom. Keserű és karakán, pont annyira, amennyire kell, amennyire szeretem. Nem túl kemény, lágyan olvad a számban, igazi finomság. Egy gond van csak: a nyúl annyira helyes, hogy nincs szívem összetörni, kibontani. Kis csengővel a nyakában néz rám szende szemeivel, és egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy megegyem.
Így sajnos a fehér csokis változatról nem is tudok referálni, mert őt inkább életben hagytam… Nem lehetek gyilkos!

Húsvéti csokimustra

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top