![Timothée Chalamet](https://nlc.hu/uploads/2025/02/profimedia-0963889684-1.jpg)
Hozzávalók
• 500 g bárány lábszárhús
• 100 g bárányszív
• 100 g báránymáj
• 150 g vöröshagyma
• 1 dl olaj
• 30 g vaj
• 2 db tojás
• 50 g rizs
• 1 csomó friss kapor
• 1 csomó petrezselyemzöld
• 0,5 dl citromlé
• 20 g fokhagyma
• 50 g gyöngyhagyma
• só, egész bors, babérlevél
Elkészítése
Kevés sós vízben a kis kockára vágott belsőségeket leforrázzuk, leszűrjük. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a mogyoróhagymát, a péppé zúzott fokhagymát, a forrázott belsőségeket. Ha a belsőség és a hagyma megpuhult, felengedjük a félre tett főzőlével, felforraljuk, beletesszük a rizst, és puhára főzzük, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. Amíg a rizs fő, a tojássárgáját elkeverjük a citromlével, kevés forró főzőlével, és az egészet a forrásban levő leveshez adjuk. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a finomra vágott kaprot és a petrezselyemzöldet.