Gasztro

Gasztronómiai “nyelvleckék”

Az idei nyáron a Szentendrei-szigeten, Szigetmonostoron található Rosinante Fogadó*** különleges élményfőző programmal várja vendégeit május végétől augusztus végéig. A mesterszakács tulajdonos Szikora Imre és a mesterszakács konyhafőnök Gál Zsolt nevével fémjelzett program havonta egyszer egyedülálló gasztronómiai nyelvleckére invitálja a főzni vágyó ínyenceket.

A nyári programok része többek között a közös szüretelés a szentendrei-sziget gyönyörű és szinte érintetlen környezetében megbúvó gyümölcsöseiben, a kecskesajt készítésének megismerése, előadás a csokoládéról és ismerkedés a fűszernövények termesztésének titkaival. A másfél napos esemény során a Fogadó kertjében felállított nyári látványkonyhában a résztvevők 2 alkalommal speciális technikákat és fortélyokat tanulhatnak a mesterszakácsoktól.

Gasztronómiai

 

Az adott témák köré rendezett menüsor elkészítését első este egy gyertyafényes vacsora követi, míg a második délután egy grillezéssel zárul.

A vendégek természetesen a háromcsillagos szálloda minden szolgáltatását élvezhetik. A gyermekekről sem feledkeznek meg a szervezők: a kicsiket játszóház, rajzverseny, kézműves-sarok és gyermek-konyha, pancsoló valamint gyermek filmklub várja.

Azok, akik a főzés helyett másfajta élményekre vágynak a további programok közül válogathatnak: masszázs, wellness méregtelenítő iszappakolás, biciklizés és Nordic Walking, túrázás a Pilis vagy a Börzsöny hegyeiben, lovaglás, kerékpározás, evezés, horgászás, Szentendrei és dunakanyarbeli városnézés.

Nyárra tervezett témák:

  • Eper és spárga
  • Fahéj és vanília
  • Sör és csokoládé
  • Kecskesajt
  • Formabontó lekvárok és chutney-k

További információért katt ide! »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top