Fotó: Pastrami.hu |
A legutóbbi, már nyárinak számító ikres anyás találkozó helyszínéül választottuk az éttermet. Maga a helyszín ötösre vizsgázik. Alapvetően kedvelhető a barátságtalan, de funkcionális és látványos környezet. Van hangulata annak, hogy a konyha egy jelentős része nyitott, a tévéből ismerős séfek mosolyogva sasszéznak a pult mögött.
Az étlap egész szerethető és kellően szezonális. Az előételek közül a kissé semmitmondó libanoni padlizsánt választom, amely alapvetően egy majonéztől mentes, sült paprikával dúsított friss és finom padlizsánkrém, amelynek tunkolásához egy egész pitát kínálnak. Főételként a családilag csak lucskos káposztaként elhíresült zsenge fejes káposztát kérem, malachússal körítve. A malac omlós, már a tányér asztalra kerülésekor látszik, hogy vajpuha. A túlszecskázott káposzta finom, bár a két – kissé túlfőtt – újkrumpli szerepe nem egészen egyértelmű a tányéron. Ennek ellenére boldogsággal és erős nosztalgiával tölt el a főétel.
Fotó: Pastrami.hu |
A desszertnél biztosra megyek. Egy ideje már rájöttem, hogy ha igazán meg szeretném nézni, hogy mire képes a séf, akkor desszertnek kérek egy somlóit. A Pastramiban a végeredmény egy kisméretű koktélospohárban érkezik, láthatóan vigyáznak a vendégek vonalaira. A piskóta finom, nem száraz, a mazsolák érezhetően rumosak, a dió is „áthallik” a tésztán. Krémmel nem igazán találkozom, de a tetején ül a borzalom: egy gombócnyi növényi valami. Keményen, mozdíthatatlanul trónol a falatnyi tészta tetején, s mikor megpróbálom a kicsiny pohár egy már üres szegletébe pöccinteni, ráragad a kanálra, és nem is engedi. A három fogás közül ez az egyetlen, ami javarészt érintetlenül kerül vissza a konyhára.
A személyzet kedves, meglehetősen jól viselik, hogy zárás után még bő egy óráig cseverészünk, képesek az egyedi fizetés máshol megoldhatatlannak tűnő problematikáját egy mosollyal és egy intelligens számítógéppel szempillantás alatt megoldani.
A hely megérdemli, hogy egyszer napközben egy Reuben vagy egy Pastrami szendvicsre is beugorjak.
Árak:
Pastrami |