Gasztro

Étteremteszt: Pastrami – Tabula rasa

Alapvetően így, tiszta lappal kellene kezdeni minden egyes étterempróbát. Ám ez néha igen nehéz, főleg, ha az ember ún. sztárséfekkel dekorált helyre igyekszik. A Pastramival szemben voltak elvárásaim.

Fotó: pastrami.hu
Fotó: Pastrami.hu

A legutóbbi, már nyárinak számító ikres anyás találkozó helyszínéül választottuk az éttermet. Maga a helyszín ötösre vizsgázik. Alapvetően kedvelhető a barátságtalan, de funkcionális és látványos környezet. Van hangulata annak, hogy a konyha egy jelentős része nyitott, a tévéből ismerős séfek mosolyogva sasszéznak a pult mögött.

Az étlap egész szerethető és kellően szezonális. Az előételek közül a kissé semmitmondó libanoni padlizsánt választom, amely alapvetően egy majonéztől mentes, sült paprikával dúsított friss és finom padlizsánkrém, amelynek tunkolásához egy egész pitát kínálnak. Főételként a családilag csak lucskos káposztaként elhíresült zsenge fejes káposztát kérem, malachússal körítve. A malac omlós, már a tányér asztalra kerülésekor látszik, hogy vajpuha. A túlszecskázott káposzta finom, bár a két – kissé túlfőtt – újkrumpli szerepe nem egészen egyértelmű a tányéron. Ennek ellenére boldogsággal és erős nosztalgiával tölt el a főétel.

Fotó: pastrami.hu
Fotó: Pastrami.hu

A desszertnél biztosra megyek. Egy ideje már rájöttem, hogy ha igazán meg szeretném nézni, hogy mire képes a séf, akkor desszertnek kérek egy somlóit. A Pastramiban a végeredmény egy kisméretű koktélospohárban érkezik, láthatóan vigyáznak a vendégek vonalaira. A piskóta finom, nem száraz, a mazsolák érezhetően rumosak, a dió is „áthallik” a tésztán. Krémmel nem igazán találkozom, de a tetején ül a borzalom: egy gombócnyi növényi valami. Keményen, mozdíthatatlanul trónol a falatnyi tészta tetején, s mikor megpróbálom a kicsiny pohár egy már üres szegletébe pöccinteni, ráragad a kanálra, és nem is engedi. A három fogás közül ez az egyetlen, ami javarészt érintetlenül kerül vissza a konyhára.

A személyzet kedves, meglehetősen jól viselik, hogy zárás után még bő egy óráig cseverészünk, képesek az egyedi fizetés máshol megoldhatatlannak tűnő problematikáját egy mosollyal és egy intelligens számítógéppel szempillantás alatt megoldani.

A hely megérdemli, hogy egyszer napközben egy Reuben vagy egy Pastrami szendvicsre is beugorjak.

 

Árak:

  • Előételek: 700 forinttól 1500 forintig.
  • Levesek: 700 forintért.
  • Saláták: 1500 forinttól 1900 forintig.
  • Főételek: 1600 forinttól 2200 forintig.
  • Desszertek: 350 forinttól 700 forintig.

Pastrami
1036 Budapest
Lajos utca 93–99.
www.pastrami.hu

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top