Gasztro

Snidlinges árpagyöngyleves füstölt sonkával

Snidlinges árpagyöngyleves füstölt sonkávalHozzávalók 4 főre:

  • 1 fej vöröshagyma
  • húsleves
  • 10 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 6 dkg fehérrépa
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 2 babérlevél
  • 2 evőkanál tejföl
  • 30 dkg füstölt sonka
  • petrezselyem vagy snidling
  • bors

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és az árpagyöngyöt. Felöntjük húslevessel, majd ha félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, illetve a tejfölt. Ha megfőtt, lével együtt veszünk ki az árpagyöngyből, összeturmixoljuk, majd visszaöntjük (így saját magával sűrítjük, nem szükséges hozzá például liszt).
Belefőzzük az apró kockákra vágott sonkát, majd megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel, és tálaljuk.

Elkészítési idő: 30-35 perc
462 kcal/adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top