Hozzávalók 4 főre:
- 1 fej vöröshagyma
- húsleves
- 10 dkg árpagyöngy (gersli)
- 10 dkg sárgarépa
- 6 dkg fehérrépa
- 1-2 evőkanál olaj
- 2 babérlevél
- 2 evőkanál tejföl
- 30 dkg füstölt sonka
- petrezselyem vagy snidling
- só
- bors
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és az árpagyöngyöt. Felöntjük húslevessel, majd ha félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, illetve a tejfölt. Ha megfőtt, lével együtt veszünk ki az árpagyöngyből, összeturmixoljuk, majd visszaöntjük (így saját magával sűrítjük, nem szükséges hozzá például liszt).
Belefőzzük az apró kockákra vágott sonkát, majd megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 30-35 perc
462 kcal/adag
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |