nlc.hu
Gasztro
Spenótkrémleves túrógaluskával

Spenótkrémleves túrógaluskával

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg spenót
  • 10 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 12 dkg zsíros túró
  •  friss snidling, bazsalikom, kapor a túrógaluska ízesítéséhez
  • bors
  • húsleves
    Spenótkrémleves túrógaluskával

Elkészítése:

Vajon megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított spenótleveleket. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük húslevessel, turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, felforraljuk, és hideg vajdarabokat adunk hozzá. A finomra vágott zöldfűszereket alaposan összekeverjük a túróval, sózzuk, borsozzuk, kanállal galuskákat szaggatunk belőle, ezt adjuk tálaláskor a leveshez.

Elkészítési idő: 20 perc
359 kcal/adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top