Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg spenót
- 16 dkg zsíros, krémes túró
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 60 dkg nyúlgerincfilé
- 2 evőkanál olaj
- 2 dkg vaj
- 1 kis csokor snidling
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítése:
Az olívaolajat a fokhagymákkal egy kis edényben felmelegítjük, majd lehűtjük. Ezt kétszer- háromszor megismételjük, így készítjük az öntetként szolgáló fokhagymás olajat, amit ezután összekeverünk a megmosott spenótlevelekkel és a citrom levével. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a túrót.
A nyúlfiléket olaj és vaj keverékében megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd felszeletelve a salátára helyezzük, a tetejét pedig megszórjuk finomra vágott snidlinggel.
Tipp: A nagyobb élelmiszerüzletekben ma már mindenhol kapható nyúlhús, de ha nem tudunk venni, esetleg nem szeretjük, csirke- vagy pulykahússal is készíthetjük a salátát. |
Elkészítési idő: kb. 30-35 perc
617 kcal/adag
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |