Gasztro

Túrós spenótsaláta nyúlfilével

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg spenót
  • 16 dkg zsíros, krémes túró
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 60 dkg nyúlgerincfilé
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 kis csokor snidling
  • 1 citrom leve
  • bors
    Túrós spenótsaláta nyúlfilével

Elkészítése:

Az olívaolajat a fokhagymákkal egy kis edényben felmelegítjük, majd lehűtjük. Ezt kétszer- háromszor megismételjük, így készítjük az öntetként szolgáló fokhagymás olajat, amit ezután összekeverünk a megmosott spenótlevelekkel és a citrom levével. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a túrót.
A nyúlfiléket olaj és vaj keverékében megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd felszeletelve a salátára helyezzük, a tetejét pedig megszórjuk finomra vágott snidlinggel.

Tipp:
A nagyobb élelmiszerüzletekben ma már mindenhol kapható nyúlhús, de ha nem tudunk venni, esetleg nem szeretjük, csirke- vagy pulykahússal is készíthetjük a salátát.

Elkészítési idő: kb. 30-35 perc
617 kcal/adag

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top