Hozzávalók 4 személyre:
- 4 hotdog kifli
- ízlés szerint ketchup, mustár
- 4 db virsli vagy sütni való kolbász
- 1 nagyobb hagyma, szeletekre vágva
- 10 dkg sajt (trappista, edámi, cheddar vagy ami van otthon)
- 15 dkg savanyú káposzta – lecsöpögtetve, összedarabolva
- 4 szelet Ringa Chilis Bacon
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A virsliket vagy a kolbászokat egyik oldalukon hosszában óvatosan megvágjuk (ne vágjuk át teljesen), és a résbe beletömködjük a csíkokra vágott sajtot. Az így megtöltött virsliket körbetekerjük egy-egy szelet szalonnával, és előmelegített grillsütőn vagy kiolajozott tepsiben megsütjük őket. Közben néha fordítunk rajtuk egyet, így a szalonna minden része egyenletesen megsül.
A félbevágott hotdog kiflik belső részét serpenyőben, sütőben vagy a kenyérpirító rácsán megpirítjuk egy kicsit, majd megkenjük mustárral és ketchuppel.
A szeletekre vágott hagymát egy kis olívaolajon barnára pirítjuk, a savanyú káposztát összedaraboljuk. Mindegyikből egyenletesen teszünk a kiflik alsó felére, ráhelyezzük a megsült virsliket, és rátesszük a tetejét.
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |