nlc.hu
Gasztro
Chilis, szalonnás hotdog

Chilis, szalonnás hotdog

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 hotdog kifli
  • ízlés szerint ketchup, mustár
  • 4 db virsli vagy sütni való kolbász
  • 1 nagyobb hagyma, szeletekre vágva
  • 10 dkg sajt (trappista, edámi, cheddar vagy ami van otthon)
  • 15 dkg savanyú káposzta – lecsöpögtetve, összedarabolva
  • 4 szelet Ringa Chilis Bacon
  • olaj a sütéshez

Chilis, szalonnás hotdog

Elkészítés:

A virsliket vagy a kolbászokat egyik oldalukon hosszában óvatosan megvágjuk (ne vágjuk át teljesen), és a résbe beletömködjük a csíkokra vágott sajtot. Az így megtöltött virsliket körbetekerjük egy-egy szelet szalonnával, és előmelegített grillsütőn vagy kiolajozott tepsiben megsütjük őket. Közben néha fordítunk rajtuk egyet, így a szalonna minden része egyenletesen megsül.
A félbevágott hotdog kiflik belső részét serpenyőben, sütőben vagy a kenyérpirító rácsán megpirítjuk egy kicsit, majd megkenjük mustárral és ketchuppel.
A szeletekre vágott hagymát egy kis olívaolajon barnára pirítjuk, a savanyú káposztát összedaraboljuk. Mindegyikből egyenletesen teszünk a kiflik alsó felére, ráhelyezzük a megsült virsliket, és rátesszük a tetejét.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top