Gasztro

Citromos spenót újkrumplival

A férfiak általában nemes egyszerűséggel nyúlkajának nevezik a salátás ételeket, és a legtöbb nő is leginkább akkor fanyalodik rájuk, ha többet mutat a mérleg a kelleténél.

Hozzávalók:

  • 25 dkg spenót
  • 25 dkg újkrumpli
  • 10 dkg fekete olívabogyó
  • 1/2 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • extra szűz olívaolaj

Citromos spenót újkrumplival

Elkészítés:

Olívaolajon, kis sóval pároljuk meg az újkrumplit, mikor kész, csepegtessük meg citromlével. Olívaolajon, felkarikázott fokhagymával enyhén fonnyasszuk meg a spenótot (csak annyira, hogy éppen összeessen, de ne barnuljon meg), sózzuk, borsozzuk, majd az olívabogyóval együtt keverjük hozzá a krumplihoz.

Tipp:
Ha kapunk a piacon, spenót helyett mángoldot is használhatunk. Aki kiadósabb ebédet szeretne, köretként is fogyaszthatja szárnyas vagy hal mellé.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top