Gasztro

Csípős endíviasaláta tenger gyümölcseivel

Hozzávalók:

  • 40 dkg (fagyasztott) tenger gyümölcsei
  • 1 fej fodros endívia
  • extra szűz olívaolaj
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szárított erőspaprika
  • só, frissen őrölt bors

Csípős endíviasaláta tenger gyümölcseivel

Elkészítés:

Olívaolajban pirítsuk meg az enyhén összemorzsolt, szárított csípőspaprikát, vegyük ki, majd a csípős olajban – felengedés nélkül – pár perc alatt, egy kis sóval pároljuk készre tengeri herkentyűket. Mossuk, majd szárítsuk meg alaposan a salátát. Készítsük el az alábbi öntetet: aprítsuk fel a fokhagymát, keverjünk hozzá fél dl olívaolajat, az ecetet, szórjunk rá frissen őrölt borsot. Keverjük el a salátát az öntettel és a halakkal

Tipp:
Érdemes a salátát közvetlenül fogyasztás előtt elkészíteni, és azonnal tálalni, hogy a tenger gyümölcsei ne hűljenek ki.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top