Hozzávalók 4 főre:
- 30 dkg túró (félzsíros)
- 5 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom lereszelt héja
- 4 dkg búzadara
- 3 dkg tejföl
- 20 dkg darabos sűrű málnadzsem
- 10 dkg csokoládés pehely
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük, majd egy félgömb alakú tálat kibélelünk folpackkal. Beletesszük a túrótöltelék nagyobb részét, és a tál falára is jól odanyomkodjuk, így egy üreget kapunk középen. Ebbe töltjük a málnadzsemet, majd végül a maradék túrótöltelékkel lezárjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a megduzzadt búzadara összefogja a tölteléket. Kivéve egy tálra borítjuk, és a tetejét a csokis pelyhekkel gazdagon kirakjuk.
Tipp: Ha lágyabb dzsemet kapunk, készíthetjük személyenként is, ekkor csészét béleljünk ki fóliával. Így nem kell félnünk a szeleteléstől sem, mégis mutatós lesz a desszertünk. |
Elkészítési idő: kb. 20 perc + 2 óra pihentetés
A júliusi tartalomból: • Bográcsban főtt ínyencségek |